In de uitzending van VPRO’s Tegenlicht kwam De Coöperatie aan bod. Hoewel we strikt genomen geen vakbond zijn, zijn we wel een verbond van freelancers die proberen om samen een sterkere positie te verkrijgen. De Coöperatie is in opzet en formele zin een coöperatie van freelancers in de journalistiek.

De toekomst is aan de freelancer. Samen werkende journalisten ondersteunen elkaar in De Coöperatie bij verkoop van werk en expertise.

De Coöperatie, 2016

Een fragment uit de uitzending is hier te zien:

Na de uitzending volgt traditiegetrouw een ‘meetup’ waar deelnemers aan de uitzending en het publiek, de kijkers, met elkaar in gesprek gaan. In Pakhuis de Zwijger ging het over “Hoe kunnen de belangen van de werkende mens behartigt worden als zij zich niet meer bij de vakbond aansluiten? Op welke wijze kunnen freelancers zich organiseren?”.

Gepubliceerd door gyurka

Studied Sociology in Rotterdam and currently working as a Research Consultant for R2Research. Previously worked for a large (online) sample provider in the Market Research industry. Columnist, blogger and experienced in online strategies; answering your questions on how to tell your story online. e-mail: gyurka@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.