traffic lights - public domain - Pixabay (hans)De Christenunie weet nog niet wat het is, maar wil het wel: een pornofilter. Zo’n blokkade is een slecht idee: dat we dat maar vast even gezegd hebben. Daarnaast is het welhaast stuitend te noemen dat de Christenunie, terwijl er nog veel onduidelijk is over de werking en de consequenties van zo’n filter in Groot Brittannië, zomaar zegt “dat willen wij ook“. Laten we het een slimme marketingactie in komkommertijd noemen. Gelukkig geven de coalitiepartijen al aan er niets voor te voelen. Zelfs als u tégen de aanblik van wat pizzabezorgers die MILFjes de tijd van hun leven bezorgen bent is er namelijk een hoop mis met het idee van een filter, en al helemaal met de vage omstandigheden waarin de huidige voorstellen worden gedaan.

Maar waarom is het eigenlijk geen goed idee? De drie grote -praktische- problemen zijn dat de vraag om een filter niet helder gesteld wordt, dat de consequenties onduidelijk zijn én dat we een buitenlands bedrijf de binnenlandse informatiestromen laten bepalen. Lees mijn volledige column op ThePostOnline »

Gepubliceerd door gyurka

Studied Sociology in Rotterdam and currently working as a Research Consultant for R2Research. Previously worked for a large (online) sample provider in the Market Research industry. Columnist, blogger and experienced in online strategies; answering your questions on how to tell your story online. e-mail: gyurka@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.