Twitteren kun je nooit ‘fout’ doen, het zijn jouw letters bij jouw naam. Maar je kunt natuurlijk altijd dingen zeggen waarvan je denkt “Nou, dat had ook anders gekund”. Of “Ik was gehackt”, wanneer je een gekozen politicus bent. Hier volgen 9 ‘eerste reacties’ en de nuance.

“Dit krijg je als je al die vluchtelingen binnenlaat”

Op dit moment weten we niet wie de daders zijn, Syriërs, allicht. Na de aanslagen bij ‘Hebdo’ zagen we in ieder geval dat het mensen waren die al in Frankrijk woonden, of hadden gewoond en ‘terugkeerder’ waren. Inderdaad: er wel zijn meerdere aanwijzingen dat er ook terroristen naar Europa reizen, dat betreft dus mensen die gebruik maken van de stroom als camouflage.

De vluchtelingen zelf vluchten zelf voor geweld in hun land, en het lijkt onwaarschijnlijk dat deze mensen nu direct aanslagen plegen. Als je ze ergens van wilt beschuldigen, dan ligt het voor de hand dat de sociale problemen pas na jaren echt zichtbaar worden.

“Het zijn de moslims”

Om de zaken ingewikkeld te maken claimen veel mensen dat er uiteindelijk maar ‘1 Islam’ is, ook onder moslims zelf. Van de andere kant kunnen we allemaal het rijtje denominaties binnen de Islam opdreunen. Het is onwaarschijnlijk dat uw buurman bloedbaden in concertzalen steunt, dat zijn zoontje in een reactie (zie verderop) roept “dit laat zien hoe moslims al lang lijden” helpt zijn zaak niet echt, zoveel is natuurlijk wel duidelijk.

Lees verder op ThePostOnline »

Gepubliceerd door gyurka

Studied Sociology in Rotterdam and currently working as a Research Consultant for R2Research. Previously worked for a large (online) sample provider in the Market Research industry. Columnist, blogger and experienced in online strategies; answering your questions on how to tell your story online. e-mail: gyurka@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.